OVER ONS

Het ontstaan van M.Veltum Technische Groothandel

Mijn naam is Michael Veltum.

Al vanaf jongs af aan ben ik bezig met techniek, altijd in het schuurtje wel ergens mee bezig om te ontdekken.

Dat monde al snel uit in het sleutelen aan diversen brommers en motoren.

Het was dan ook logisch dat ik al vroeg (13 Jaar) mijn eerste baantje vond bij een plaatselijke universeel autobedrijf.

Daar heb ik het monteurs vak geleerd en ben daar uitgegroeid tot werkplaatschef en later heb ik zelfs een eigen filiaal gerund.

Na ongeveer 24 jaar bij dit prachtige bedrijf werkzaam te zijn geweest zocht ik naar een nieuwe uitdaging, ik wilde naar buiten, en wel voor mezelf als dat kon. 

In Mei 2013 vond ik de uitdaging als zelfstandig adviseur voor Forté reinigers, gefocust op de Landbouw, Trucks, Intern-transport en de Grond Weg en Waterbouw branche. Het was pionieren, er was immers toen nog weinig bekend over de mogelijkheden van motor technische reinigers in die branches. Bij bijna ieder nieuw adres heb ik me eerst moeten bewijzen door een praktijk storing of een diagnose aan te pakken.  Door stug door te gaan heb ik een mooie klantenkring kunnen opbouwen en op technisch vlak heel veel geleerd.

Het was een mooie maar moeizame tijd, er zaten erg veel pieken en dalen in mijn omzet, dus er moest iets bij om m'n bedrijf gezond te krijgen.

Vanaf begin 2017 heb ik mijn bedrijfsnaam naar M.Veltum Technische Groothandel veranderd en vond ik een mooie samenwerking met Bo Motor-Oil een producent van alle mogelijke werkplaats vloeistoffen met een prima prijs kwaliteitverhouding. Vanaf toen leverde ik dus ook olie aan mijn afnemers, en werden de branches uitgebreid met Automotive, Motor en Scooters. Dit zorgde voor stabiliteit.

In 2018 heb ik na 5 jaar het merk Forté ingeruild voor een merk, waar ik meer toekomst in zie Systac Premium Liquid Solutions. Dat was even wennen voor mijn afnemers, maar inmiddels zijn mijn klanten helemaal om, Systac krijgt steeds meer fans!

Eind 2019 heb ik ook nog Argos Oil aan het assortiment toegevoegd en in 2022 Putoline Oils, om de klant wat meer keus te kunnen bieden zoals meer naamsbekendheid en een duidelijke olie adviseur op hun website.

Kortom door mijn technische achtergrond mogen mijn handen vies worden in de werkplaats en spreek ik de taal van de monteurs.

Dit helpt mij zeer goed technische gevolgen te verklaren naar een oorzaak en met behulp van een endoscoop maken we het zichtbaar.

Maar zoals altijd met diagnose meten is weten, en iets dat vervuild is kunnen we reinigen, iets dat versleten is moet vernieuwd of gerepareerd worden.

Voor bedrijven die klant zijn of willen worden bied ik gratis hulp bij diagnose van vervuiling gerelateerde problemen en endoscopisch onderzoek.  Ook is een korte training bij u op het bedrijf mogelijk, met diversen praktijkvoorbeelden.

 

Met vriendelijke groet Michael